ontwikkelen elearning

5 goede redenen om als bedrijf met e-Learning te beginnen

Het organiseren van trainingen via e-Learning is dé manier om het proces voor de ontwikkeling van vaardigheden binnen een bedrijf te organiseren. En een effectief hulpmiddel om snel te anticiperen op technologische evoluties.

Het is de garantie op kwaliteitsverbetering en een duurzame investering om zich van de concurrentie te onderscheiden.

Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen van online training voor jouw organisatie.

1

Het is een flexibele leermethode

Cursisten hebben altijd en overal toegang tot hun trainingsmogelijkheden. Op de werkvloer, thuis of op de baan, de enige vereiste is een internetverbinding. Een e-Learning training is ook flexibel in de manier van leren. De training kan gemakkelijk in modules worden verdeeld, waardoor de cursist zijn eigen tempo volgt. Snel schakelen, herhalen, extra oefenen, met e-Learning kan het.

e-Learning ontwikkeling
2

Sneller trainen

Trainen met e-Learning zorgt ervoor dat je cursist je leerdoelen sneller begrijpt. Onderzoek van de Mc Master University onderzocht die tijdswinst. De resultaten zijn opmerkelijk. 40% tot 60% minder tijd voor het begrijpen van de leerstof. En 25% tot 50% beter onthouden. Verder volgt iedere cursist een persoonlijk traject. Zijn resultaten bepalen het vervolg van de training. Dit maakt leren een stuk efficiënter.

e-Learning bedrijven
3

Het motiveert en versterkt de betrokkenheid

Als de werkgever investeert in opleiding, cursus of bijscholing wil hij resultaat. Het opleiden met e-Learning houdt niet enkel rekening met ‘wat’ er geleerd wordt, maar ook met ‘hoe’. Studie toont aan dat er een aantal factoren zijn die de gebruikersmotivatie en participatie beïnvloeden. Met name de gebruikerstevredenheid, de functiegerelateerdheid, de wijze van kennisoverdracht en de angst voor verandering. Online e-Learning modules worden speciaal ontwikkeld om die weerstand te breken. Met als gevolg dat werknemers ‘graag’ en dus ook ‘beter’ leren.

e-Learning ontwikkelen
4

Het is schaalbaar en blijvend

Op maat e-Learning is schaalbaar. De online training is aanpasbaar in capaciteit naargelang de werkomgeving en dit zonder opleidingsinspanning. Handig voor het opleiden van een grote groep cursisten. Maar ook voor teams op verschillende locaties. Bovendien is de effectiviteit en beschikbaarheid van een trainer niet langer een parameter.  Dit zorgt voor meer continuïteit, uniformiteit en een hogere kwaliteit.

Ontwikkelen van e-Learning
5

Het gaat groepsdruk en faalangst tegen

2,6% van de bevolking kampt met faalangst en 21% voelt zich onzeker in groep. Deze groep doet er alles aan om opleiding of training te vermijden. Zijn ze toch van de partij dan durven ze zich niet te laten horen. Een e-Learning training geeft hen de kans  om te falen in een veilige omgeving en haalt zo de druk van de ketel. Dit type leerervaring elimineert de schaamte van falen voor een groep en verbetert de leerervaring.

e-Learning ontwikkelen

Mail ons nu. Wij helpen je graag verder.

e-Learning ontwikkeling