De impact van e-Learning op de werkvloer

Waarom werkt digitaal opleiden beter dan klassikale training?

e-Learning Onyx

Projectbegeleiding

Maatwerk e-Learning is zoveel meer dan een klassieke cursus. Het ontwikkelen en implementeren wordt in goede banen geleid door een multidisciplinair team: onderwijskundigen, IT’ers, grafisch vormgevers, vertalers, … Een projectmanager begeleidt de klant stapsgewijs doorheen het hele proces. Van het bepalen van specifieke leerdoelen, over de succesvolle implementatie van de e-Learning modules tot de opvolging nadien.

Wat moet er aangeleerd worden?

Is e-Learning altijd de juiste keuze? Nee, soms is een klassikale training of Blended Learning (de combinatie van e-Learning en klassikale training) beter. Om na te gaan of e-Learning geschikt is als opleidingsmethode wordt het doel van de training in kaart gebracht. Wat wil je juist bereiken met de training? Wil je puur aan kennisoverdracht doen? Wil je je medewerkers bepaalde vaardigheden bijbrengen? Of wil je een gedragsverandering tot stand brengen? In de meeste van deze gevallen kan e-learning een toegevoegde waarde betekenen. Samen met de doelgroep bepaalt de doelstelling de vorm die de e-learning zal aannemen: scenario’s, virtual reality, gamification, het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.

Wie en waar moet er opgeleid worden?

Naast het leerdoel is het belangrijk de doelgroep onder de loep te nemen vooraleer je van start gaat met het ontwerpen van een opleiding. Wat zijn de kenmerken van de doelgroep die opgeleid of geïnformeerd moet worden? Gaat het om een homogene of eerder heterogene doelgroep? Hoe zit het met de geografische verspreiding en wat zijn de beschikbare opleidingsmomenten? Spreekt het doelpubliek dezelfde taal en heeft het dezelfde voorkennis? Al deze zaken zijn bepalend voor de training.

Welke soort e-Learning geeft het beste resultaat?

De impact van een training valt of staat met de keuze van de juiste soort e-Learning. Na een grondige analyse van het doelpubliek, de leerdoelen en de content wordt een effectieve training uitgewerkt. De mogelijkheden zijn eindeloos: microlearning (kort maar krachtig), refreshertraining (opfrissen van kennis), serious games (spelvorm), performance support (on-the-job hulp), simulatietraining,…

Hoe houdt e-Learning rekening met het DNA van jouw onderneming?

Na het bepalen van de vorm en de inhoud wordt de e-Learning aangepast aan jouw merk/bedrijf. Zo bent je zeker dat de e-Learning module visueel in lijn ligt met alle andere communicatie. Ook de bedrijfscultuur wordt besproken. Hoe wordt de doelgroep aangesproken, wat zijn de gevoeligheden binnen de onderneming, …

Hoe kan je training opvolgen en hergebruiken?

Naast het ontwikkeling van High Impact e-Learning modules biedt Onyx Online Learning ook een eigen LMS (learning management systeem) aan. Een eenvoudig en gebruiksklaar opleidingsportaal dat zorgt voor de volledige omkadering van jouw e-learning modules. Het systeem wordt gebruikt voor het registeren van de groepen en de personen die een training volgen. Met ons LMS ken je eenvoudig modules toe aan je medewerkers, volg je hun testresultaten op en bovendien fungeert het als online bibliotheek.

Meer informatie over e-Learning voor jouw bedrijf of organisatie?

We’re happy to help!
Bel het Onyx team op +32 (0)9 269 80 21.
Of laat hier je gegevens na.

e-Learning voor bedrijven

McDonald’s en andere klanten aan het woord

Onyx e-Learning klanten

De voordelen van sales training via e-Learning

e-Learning voor sales training

Waarom je vergeet en hoe je je geheugen traint

Onyx traint je geheugen