Corporate e-Learning

e-Learning
online training zonder stress en met resultaat!

‘Ik ben te oud om te leren’ of ‘het is al te lang geleden’.
De veronderstelling dat volwassenen niet of minder in staat zijn nieuwe vaardigheden te leren, is fout. Het is de stress, veroorzaakt door de schrik om fouten te maken, die leerweerstand oproept. Met  e-Learning neem je de stress weg en buig je de leerstand om. Zo boek je sneller en beter resultaat.

Wat zegt de wetenschap?

Lijstjes uit het hoofd leren, het werkt niet. De leraar Latijn zou het niet graag gehoord hebben. Wat is het probleem? Bij de klassieke manier van leren, namelijk uit het hoofd, worden niet genoeg verbindingen in de hersenen aangemaakt. De nieuwe leerstof wordt enkel in het kortetermijngeheugen opgeslagen. Wat moet je dan wel doen om doeltreffend te leren? Meerdere zintuigen gebruiken. Door het koppelen van een nieuw begrip aan beeld en geluid, komen meer neurale netwerken tot stand. De leerstof wordt actief aangeleerd en kan als gevolg makkelijk opgeroepen en gebruikt worden.

taaltraining
taaltraining

Maatwerk

Er zijn veel gratis applicaties, websites en open courses die het leren bevorderen. Denk maar aan Duolingo of Busuu (het leren van een taal), Moodle (een open source elektronische leeromgeving) of Elevate en Peak (geheugentraining).  Allemaal prima apps die we je zeker aanraden. Maar voor zakelijke doeleinden is maatwerk nodig. Want meer productiviteit of kwaliteit vraagt om duidelijke, didactisch onderbouwde leerdoelen. Het gaat over ‘hoe’ je leert. Online training / e-Learning op maat zorgt voor uniformiteit en houdt rekening met het doelpubliek.

Relax to learn

Leerweerstand wordt veroorzaakt door faalangst. Als je medewerkers traint met e-Learning neem je de faalangst weg. Je hoeft geen schrik te hebben om af te gaan als een gieter. Fouten maken mag, meer zelfs het moet. Want wat je fout hebt, ga je herhalen. Herhaling zorgt voor een sterke verankering in het geheugen. Bovendien wordt de stijl van een e-Learning cursus zo ontworpen om bepaalde emoties op te roepen. De juiste kleuren, duidelijk design, humor, de juiste leerbenadering. Het is als een massage voor het brein. Het werkt stress-verlagend. Het creëert bewust de juiste omstandigheden en bevordert zo het leren.

Taalcursus e-Learning
taalcursus

Van adagio tot presto

Je medewerker bepaalt zelf het leertempo. Een groot voordeel want ook zo wordt ongemerkt de leerweerstand omgebogen. Bovendien bevordert het de betrokkenheid. Je maakt je medewerker verantwoordelijk voor zijn of haar eigen proces. Alle resultaten worden gelogd. Zo hou je overzicht en kan je snel schakelen daar waar nodig.

Soorten modules

De impact van een training valt of staat met de keuze van de juiste e-Learning module. Moet er een vaardigheid aangeleerd worden of gaat het over gedragsverandering? Is de aan te leren informatie eenvoudig of complex? Is herhaling van belang? Transformeer je medewerkers in pientere en oordeelkundige uitblinkers dankzij onze online trainingen op maat:

online cursus taal
online training taal

Investeren in maatwerk

Het investeren in maatwerk e-Learning kost geld. Maar het is een eenmalige investering voor een duurzame oplossing. Bovendien kan online training op grote schaal ingezet worden, onafhankelijk van het aantal gebruikers. De prijzen zijn heel uiteenlopend. Het hangt af van de gewenste interactiviteit, het aantal filmpjes, de duur van de module of cursus. Neem gerust contact op met onze e-Learningexperten. We geven je graag een prijsindicatie.

Voor ons staat Onyx gelijk aan expertise, creativiteit en begeleiding. Zij hebben ons e-Learning portaal opgestart. Ook in de toekomst werken we zonder twijfel weer met hen.

Onyx bleek ook een partner die geëngageerd mee dacht, die zelf kort op de bal speelde en die flexibel wist om te gaan met ‘last-minute’ wijzigingen! Het was een prettige en professionele samenwerking die én door de contacten met de projectleider én door het gebruik van het Onyx-communicatieplatform vlot verliep!
Wij gaan voor de productie van een volgende e-learning opnieuw met Onyx in zee!

Onyx is  een open-minded bedrijf dat met de klant meedenkt.
Ze staan open voor opbouwende kritiek. Het is een fijne samenwerking die hopelijk nog lang standhoudt.

Onyx leverde e-Learning van topkwaliteit. Correcte, snelle en professionele begeleiding. Wij werken in de toekomst vweer met hen!

Proactieve, uitdagende en commerciële drive zorgden voor het succes van het project. De communicatie was erg goed en deadlines werden gehaald. De teamleden waarmee wij werkten, waren stuk voor stuk echte professionals.

Nog voor er iets werd opgeleverd, wist ik al dat we goed gekozen hadden door met Onyx in zee te gaan. Het enthousiasme en de passie – zowel tijdens de eerste verkennende gesprekken als nadien in de ontwikkeling – weerspiegelen perfect hun kennis van zaken en gedrevenheid.

Tijdens het ontwerpen van een e-learning hebben we gebruik gemaakt van de expertise van Onyx. Met Onyx is het fijn zaken doen omdat zij scherp de voortgang controleren en zich inleven in de klant. Zo hebben we uiteindelijk het eindproduct waar we erg blij mee zijn.

Het resultaat overstijgt onze verwachtingen. De grote hoeveelheid informatie werd omgezet in een mooi ogende virtuele training. Onze trainees hebben de boodschap voor de volle 100% begrepen. Het gebruik van het platform verloopt uitstekend, ook voor de administratieve kant.