E-learning Hulp Bij Ondernemen

Digitale hulpmiddelen op de werkvloer.

e-learning hulp bij ondernemen

De steeds sneller veranderende markt vraagt constant om nieuwe kennis en een groot aantal aan vaardigheden. Het inzetten van e-Learning helpt bij het succesvol uitvoeren van nieuwe taken. Een digitale EHBO-doos met oplossingen op maat van de onderneming. Een efficiënte manier om je medewerkers ondersteuning te bieden.
Een aantal probleemstellingen uit de praktijk met elk hun eigen e-Learning oplossing.
Eerste Hulp Bij Ondernemen, bij Onyx zit je goed.

Producttraining voor een betere klantenservice

Context: Een bekend jeansmerk lanceert haar wintercollectie: 27 modellen, in 8 verschillende kleuren en 9 maten.

Probleemstelling: Onvolledige productkennis, een gebrek aan het aanbieden van oplossingen op maat (volgens morfologie). Klassieke training is niet mogelijk door personeelswissel, en door de vele locaties in meerdere landen.

Oplossing:

 • Responsive module (kan op telefoon bekeken worden).
 • De medewerkers worden uitgedaagd om te reageren op situaties waarmee ze in het echte leven te maken krijgen.
 • Een veilige omgeving om te leren hoe de gevolgen van hun beslissingen de klantenteracties beïnvloeden.
 • Modulaire aanpak met behulp van een virtuele winkelmanager.
 • Training en digitaal naslagwerk.
 • 14 verschillende taalversies beschikbaar voor personeel in 21 landen.

Je hebt heel wat soorten e-Learning modules die onder de noemer producttraining vallen. De interne producttraining die gebruikt wordt om medewerkers een nieuw product of systeem aan te leren. Infomercials, die ingezet worden om derden (zoals klanten, resellers of verkopers) een nieuwe dienst uit te leggen. Performance support, een online helpfunctie die meer uitleg geeft over specifieke vaardigheden of toelaat bepaalde informatie te vinden, zonder ondersteuning van anderen.

Soft skills training voor meer klantentevredenheid

Context: De klantendienst van een Europese software-leverancier.

Probleemstelling: Uit intern onderzoek blijkt dat klanten onvoldoende tevreden zijn over de prestaties van de klantendienst. Zowel het schriftelijk als mondeling communiceren moet aangepakt worden.

Oplossing:

 • Doel van de training is leren hoe de gevolgen van beslissingen de interacties met de klant beïnvloeden.
 • Aan de hand van korte animaties leert de medewerker, stap voor stap, op de juiste wijze te reageren. Zowel via mail als op sociale media, aan de telefoon of face-to-face.
 • Een e-Learning training bestaande uit 7 losstaande modules: Leer echt luisteren – Geef de klant een goed gevoel –  Praat in beelden – Overtref de concurrent – Gebruik je troeven – Omgaan met klachten.
 • Modulaire aanpak met random testvragen.
 • 3 verschillende taalversies beschikbaar voor personeel in 2 landen.

Soft skills training doelt op alle persoonlijkheids- en communicatieve vaardigheden die jouw team nodig heeft om het succes van de onderneming op lange termijn te verbeteren. Via de juiste e-Learning modules leert elke werknemer om zich duidelijker uit te drukken, te luisteren en moeilijke gesprekken aan te gaan.

Wettelijke en verplichte training voor minder risico’s en meer veiligheid

Context: Leverancier van technologische oplossingen voor de voedselverwerkende industrie.
Meer dan 11.000 werknemers en contractoren.  Actief in meer dan 40 landen.

Probleemstelling: Hoog aantal ongelukken op de werkvloer door onvoldoende kennis van de veiligheidsvoorschriften. De behoefte aan een systeem om het geheel aan trainingen in goede banen te leiden en efficiënt op te volgen.

Oplossing:

 • Het omzetten van een schriftelijke versie naar een digitale training in 20 talen.
 • Een pakket van e-Learning modules en toolboxen voor het aanleren van specifieke veiligheidseisen.
 • Online trainingen voor externe partijen (contractoren en aannemers) te volgen via hun mobiele apparaten, gekoppeld aan toegangsvergunningen.
 • Modulaire aanpak met random testvragen.
 • Contractor management software Onyx One.

Wettelijke training is een type training wordt ontworpen om organisatorische risico’s te verminderen en te voldoen aan lokaal of nationaal beleid en overheidsrichtlijnen. Een efficiënte manier van informeren en testen van eigen werknemers en derden (zoals contractoren, toeleveranciers, klanten en patiënten). De onderwerpen worden gemaakt volgens de behoefte van de onderneming of organisatie, de standaarden van de sector en de vereiste juridische kaders.

Retraining voor het opfrissen van kennis

Context: Europese cosmetica producent. Is op zoek naar e-Learning op maat voor de retraining en detraining van haar verkopers.

Probleemstelling: Verkopers in de vele vestigingen zijn (deels door een groot personeelsverloop) onvoldoende opgeleid, waardoor een goede service in het gedrang komt. Verkeerde werkwijzen en overtuigingen moeten consequent worden aangepakt.

Oplossing: 

 • Een combinatie van retraining (opfrissen van kennis) en detraining (het afleren van foute gewoonten/veronderstellingen)
 • Micromodules (korte e-Learning modules die maximum vijf minuten in beslag nemen).
 • Aangevuld met infomercials bij het lanceren van nieuwe producten.
 • Aangeboden op dagelijkse basis én als naslagwerk.
 • In 3 taalversies.

Retraining  zijn korte en snelle e-Learning modules gericht op het opfrissen van eerder verworven kennis en vaardigheden. Retraining wordt gebruikt om werknemers door herhaling vertrouwd te maken met nieuwe vaardigheden, methoden en processen, om zo hun prestaties te verbeteren. Infomercials zijn korte online video’s die meer info geven over een bepaald product, dienst of service. Infomercials worden gemaakt voor een strak omlijnde doelgroep met als doel de gevoelens van de medewerker/klant ten opzichte van een dienst of product positief te beïnvloeden.

Wil je meer info over onze digitale EHBO oplossingen? Bel ons +32 9269 80 21 of laat hier je gegevens na.