Deze week heeft Onyx Online Learning het over gamification,
Gamification is het toepassen van spelelementen bij het opleiden van werknemers in een professionele omgeving. Ook wel serious games genoemd.
Deze ‘spelende’ manier van opleiden wint razendsnel aan populariteit.
Volgens onderzoek van het leidinggevende zakentijdschrift Forbes zagen de 200 best presterende bedrijven hun omzet aanzienlijk stijgen door het implementeren van gamification tijdens het online trainen van hun medewerkers.

Trainen met Gamification.

Productiviteit +18%
Motivatie +30%
Concentratie +11%
Sneller leren +17%

Motivatie & bertokkenheid
Personeel opgeleid met gamification modules tonen meer motivatie en engagement. De reden?  Gamification stelt haalbare doelen op korte termijn. De cijfers spreken voor zich: betrokken werknemers tonen 57% meer inzet en 87% onder hen verlaat minder snel het bedrijf dan werknemers die zich niet betrokken voelen.

Change management
Bedrijfssituaties naspelen door het gebruik van games zorgt voor meer betrokken real-time feedback. Werknemers kunnen zich op die manier beter aanpassen aan nieuwe processen, systemen en business modellen.

Lage weerstand
Het ‘moeten’ leren is vaak een struikelblok bij het aanleren van vaardigheden. Door het gebruik van gamification in opleidingsmodules verdwijnt deze weerstand als sneeuw voor de zon. Resultaat? Uw personeel wordt degelijk opgeleid.

Resultaten gegarandeerd!
Is de leerstof niet begrepen, dan klimt de werknemer niet naar het volgend niveau maar ‘speelt’ hij de module opnieuw. Zo bent u zeker dat de leerdoelen voor 100% bereikt worden.

Opvolgen & overzicht
Alle gameresultaten worden gelogd. U heeft permanent overzicht over welke werknemer de leerdoelen al dan niet bereikt heeft.

Complexiteit begrijpen
Games helpen inzicht te krijgen in complexe systemen en situaties. Uw medewerkers kunnen verschillende strategieën uitproberen waardoor ze de oorzaak-gevolgrelaties beter leren begrijpen. Dit helpt bij het ontwikkelen van een alomvattende visie.

Voorbeelden van bedrijven die gamification succesvol inzetten voor het opleiden van hun medewerkers

  • Nike
  • Samsung
  • eBay
  • Adobe
  • Ford
  • Oracle
  • SAP

Benieuwd wat Onyx Online Learning gamification voor uw bedrijf kan betekenen? Wilt u graag onze demo’s bekijken? Laat snel uw gegevens na!

Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord!