Hoe kan je gewenst gedrag op de werkvloer stimuleren?

Je leert het met e-Learning

Ons bewustzijn stuurt maar een deel van ons denken en doen. Wist je dat 95% van de beslissingen die we nemen en het gedrag dat we vertonen onbewust beïnvloed wordt door de omstandigheden waarin we ons bevinden? De juiste communicatie kan voor grote veranderingen op de werkvloer zorgen. Via e-Learning kan je op een positieve manier gewenst gedrag stimuleren. Hoe doen onze ontwikkelaars dat? Een kijkje achter onze e-Learning schermen.

Hoe werkt het beïnvloeden van gedrag?

e-Learning voor het beïnloeden van gewenst gedrag

Tijdens het volgen van een online cursus of training is het maken van keuzes essentieel. Hoe  kunnen we die keuzes beïnvloeden om gewenst gedrag te stimuleren? Door de opties op een bepaalde manier te presenteren. Zo krijg een subtiel duwtje in de rug om de juiste keuze te maken. Dit beïnvloedingsproces wordt door e-Learning ontwikkelaars ‘keuze architectuur’ genoemd. Wat betekent dit concreet? We gaan op een slimme manier het ‘gewenst resultaat’ het aantrekkelijkst maken. Deze techniek wordt het meest gebruikt bij modules die gedragsverandering nastreven.

Waarom werkt het?

Keuze-architectuur wordt gebruikt om de medewerker te helpen verstandig gedrag te vertonen. De manier waarop je je zou gedragen mocht je gedisciplineerder zijn. Maar let op, keuze-architectuur dwingt niet. En daar zit nu net de sterkte. Het laat je vrij, waardoor het makkelijk te aanvaarden is en sympathieker overkomt. De optie die gewenst gedrag stimuleert wordt aantrekkelijker gemaakt, op de meest strategische plek gepresenteerd (vaak in het midden) of als de standaardoptie (default) ingesteld. Keuze-architectuur maakt gebruik van onze neiging om keuzes uit te stellen en daarom maar met de status quo in te stemmen. Wie niet of passief kiest, komt automatisch bij de default uit: wie zwijgt stemt toe. Van de default gaatvaak een bindende invloed uit, omdat mensen die als de sociale norm opvatten of
een als door een expert aanbevolen keuze.

Beïnvloeden van gedrag

Wanneer is het doeltreffend?

In welke situaties is het sturen van gedrag geschikt?

  • Bij een dilemma.
    We weten dat we gemakkelijk verleid worden om een ‘korte termijn beloning’ te krijgen. Zelfs als we weten dat we er op lange termijn een hoge prijs voor betalen.
  • Bij complexe situaties.
    Als een situatie te moeilijk is om snel te kunnen begrijpen en overzien. Door keuze-architectuur in je e-Learning te integreren, ga je de informatie voor de medewerkers beter structureren.
  • Om sturende feedback te geven.
    In een situatie waarin je geen feedback krijgt nadat je geen beslissing hebt genomen. Je slaat een bepaalde weg in en die kan fout zijn. Door tussentijds de juiste informatie vrij te geven zal de werknemers automatisch naar de juiste oplossing geleid worden.

Gamification beïnvloedt gewenst gedrag

Keuze-architectuur wordt vaak toegepast in gamification (leren in spelvorm, serious games). Waarom? Omdat we gamen uit vrije wil, dus zonder dwang, wat het behalen van de gewenste resultaten gemakkelijker maakt. Games (inclusief videogames, gamified apps en gamified onboarding) geven een duwtje in de rug om dingen te ontdekken en patronen te herkennen. Keuze-architectuur in games stimuleert ons zo om strategieën te ontwikkelen en de juiste beslissingen te nemen.

Gedrag beïnvloeden met gamification

Voor ons staat Onyx gelijk aan expertise, creativiteit en begeleiding. Zij hebben ons e-Learning portaal opgestart. Ook in de toekomst werken we zonder twijfel weer met hen.

Onyx bleek een partner die geëngageerd meedacht, die zelf kort op de bal speelde en die flexibel wist om te gaan met ‘last-minute’ wijzigingen! Het was een prettige en professionele samenwerking die én door de contacten met de projectleider én door het gebruik van het Onyx-communicatieplatform vlot verliep!
Wij gaan voor de productie van een volgende e-learning opnieuw met Onyx in zee!

Onyx is  een open-minded bedrijf dat met de klant meedenkt.
Ze staan open voor opbouwende kritiek. Het is een fijne samenwerking die hopelijk nog lang standhoudt.

Onyx leverde e-Learning van topkwaliteit. Correcte, snelle en professionele begeleiding. Wij werken in de toekomst weer met hen!

Proactieve, uitdagende en commerciële drive zorgden voor het succes van het project. De communicatie was erg goed en deadlines werden gehaald. De teamleden waarmee wij werkten, waren stuk voor stuk echte professionals.

Nog voor er iets werd opgeleverd, wist ik al dat we goed gekozen hadden door met Onyx in zee te gaan. Het enthousiasme en de passie – zowel tijdens de eerste verkennende gesprekken als nadien in de ontwikkeling – weerspiegelen perfect hun kennis van zaken en gedrevenheid.

Tijdens het ontwerpen van een e-Learning hebben we gebruik gemaakt van de expertise van Onyx. Met Onyx is het fijn zaken doen omdat zij scherp de voortgang controleren en zich inleven in de klant. Zo hebben we uiteindelijk het eindproduct waar we erg blij mee zijn.

Het resultaat overstijgt onze verwachtingen. De grote hoeveelheid informatie werd omgezet in een mooi ogende virtuele training. Onze trainees hebben de boodschap voor de volle 100% begrepen. Het gebruik van het platform verloopt uitstekend, ook voor de administratieve kant.

Mail ons, voor meer informatie over e-Learning. We helpen je graag verder