Infomercials: relevante content verspreiden

Infomercials zijn korte online video’s die informeren over de unieke kwaliteiten (USP’s of unique selling points) van een bepaald product, dienst of service. Ze worden ontworpen om werknemers, klanten of leveranciers te informeren, om het gevoel ten opzichte van een dienst of product positief te beïnvloeden en om de klantenbinding te versterken.

infomercials

Wanneer worden ze ingezet?

Er zijn heel wat redenen waarom ondernemingen infomercials inzetten. We lijsten er een paar op:

  • Voor het genereren van leads of verkooppunten.
  • Voor het stimuleren van een aankoop.
  • Voor het verkopen van een dienst of product.
  • Om merkbewustzijn te creëren.
  • Als productlancering.
  • Om interne medewerkers te informeren.

Tips voor succes

Maak het niet te commercieel

Positioneer je product of dienst zonder overdreven commercieel te zijn, want dat komt niet geloofwaardig over. Het inschakelen van onafhankelijke experten of tevreden klanten helpt je daarbij. Wanneer je derden inschakelt komt je boodschap een stuk geloofwaardiger over.

Geef voldoende informatie

Infomercials die tot aankopen moeten verleiden moeten voldoende en goed gestructureerde informatie bevatten. De belangrijkste reden waarom veel prospects niet kopen, is dat ze niet genoeg informatie hebben om een ​​’goed geïnformeerde’ beslissing te nemen.

Verkopen doe je nu

Nog een tip om verkoop te genereren. Motiveer je kijker om onmiddellijk te reageren. Met andere woorden, lok een impulsaankoop uit. Je kan dit bijvoorbeeld doen door in je informercial een korting aan te bieden als men binnen een bepaalde tijdspanne koopt.

Maak het boeiend

Presenteer je informatie op een boeiende en eenvoudige manier. Je doet dit door te kiezen voor de juiste visuele benadering in combinatie met inhoudelijke afwisseling. Kwalitatieve animaties of videobeelden en een subtiele mix van feiten, deskundig advies, emotie en getuigenissen van tevreden klanten.

Spreek de taal van je doelgroep

Elke specifieke doelgroep heeft zijn eigen bewezen marketingtaal. Het informeren over de werking van een hoogtechnologisch product vraagt een andere aanpak dan het uitlokken van impulsaankopen. Hoe wordt relevante informatie gekozen? Welke woorden hebben een grote impact en welke moet je juist absoluut vermijden? Kies je beter voor grafisch design of voor video? Aan elke infomercial gaat een marketingstudie vooraf.

Doorbreek het patroon

De aandachtsspanne wordt elk jaar kleiner en de verwachtingen steeds hoger. Na slechts een paar seconden haakt de kijker af. Wil je een informercial die wel wordt bekeken? Zorg dan voor contrast op elke mogelijke manier. Serieus en humor, muziek en interview, licht en donker, animatie en video, rust en spanning. Zo maak je de kijker nieuwsgierig naar wat komen gaat.