Is e-Learning de oplossing voor de opleidingsbehoeften in de Horeca?
Waarom is training belangrijk?
De grote instroom van personeel blijft een hekel punt. Er is weinig tijd om nieuw personeel op te leiden. Bovendien vertrekt 12% van het personeel binnen het jaar na aanwerving.
Dit is nu net de reden waarom training via e-Learning in de lift zit. Het opleiden via e-Learning gaat sneller, boekt meer resultaten en is altijd beschikbaar.
e-Learning voor de horeca
- Niet plaatsgebonden en altijd beschikbaar
Veel instroom van nieuw personeel? Met e-Learning krijgt IEDEREEN dezelfde opleiding. De modules worden op maat gemaakt en kunnen ontelbare keren gebruikt worden. - On-the-job training
Voor het uitvoeren van bepaalde taken zijn specifieke vaardigheden nodig? Online e-Learning staat de werknemer bij tijdens het werken. De modules zijn te volgen op computer, tablet of telefoon. Voorbeelden: Hoe maak je de perfecte cappuccino? Hoe help ik een ontevreden klant? Wat zijn de eigenschappen van onze Sancerre wijn?… Met on-the-job e-Learning streef je naar meer kwaliteit. - Meer resultaat
Maatwerk e-Learning modules zijn minder saai. Ze kunnen op een speelse en humoristische manier worden gebracht, waardoor de leerweerstand omgebogen wordt. - Micro Learning
Micro Learning (korte modules van maximum 5 minuten) wordt gebruikt om medewerkers gemotiveerd en up-to-date te houden. Nieuwe richtlijnen, productinformatie of verkooptechnieken? Met Micro Learning speelt u kort op de bal en boekt u de beste resultaten.
Horeca weetjes
- Aantal horecaondernemingen per 1000 inwoners
België: 4,3
Frankrijk: 4
Nederland: 3,1
Duitsland: 2,5 - 93% van alle horecazaken in België zijn eet- en drinkgelegenheden.
In de buurlanden is dit 80% - Horeca-zaken zijn kleinschaliger in België dan in de buurlanden. Gemiddeld zijn 3,4 personen aan het werk. Frankrijk stelt gemiddeld 3,6 personen per zaak te werk en Duitsland en Nederland maar liefst 7 personen.
- Het economisch belang van grote ondernemingen met meer dan 50 werknemers is in België beperkter dan in de buurlanden. Kleine ondernemingen met minder dan 10 werknemers genereren een groter deel van de totale omzet.
- Deeltijdse arbeid is wijder verspreid onder werknemers in België en Nederland dan in Duitsland en Frankrijk.
- België kent minder startende ondernemingen dan de buurlanden, maar ze creëren evenveel tewerkstelling als deze buurlanden. Hun overlevingspercentages liggen in lijn met Frankrijk en Nederland en zijn beter dan Duitsland.
Bronvermelding:
Guidea, kenniscentrum voor toerisme en horeca