Wat is dat nu precies een LMS?

Een Learning Management System, LMS in het kort, is een software applicatie.
Het wordt ook elektronische leeromgeving genoemd. Dit digitaal platform zorgt voor toegang tot en opvolging van webbased cursusmateriaal. Een LMS waarin je zelf cursussen kunt maken heet een LCMS. Een Learning Content Management System.

Wat is het doel van een LMS?

Een LMS heeft tot doel uw opleidingen (e-Learning) te stroomlijnen.
Wie u ook opleidt: medewerkers, contractoren, onderaannemers, klanten, patiënten… . Bovendien zorgt een LMS voor  de administratieve en educatieve omkadering van deze opleidingen.Administratie.

 • Documentatie
 • Tracking
 • Rapportage

Uw LMS via Onyx

Met een LMS via Onyx heeft u een online leerplatform waarmee u medewerkers (intern en extern) opleidt en kwalificeert. Iedere manager kan instaan voor het beheer en de opvolging van zijn/haar eigen mensen. De opvolging gebeurt via dynamische rapportering.

Een LMS bestaat in meerdere vormen en prijscategorieën. Zo wordt uw LMS aangepast aan de behoeften van uw bedrijf.  KMO, multinational, NGO, onderwijs? Voor elke behoefte heeft Onyx een LMS.

Registratie en opvolging

Een e-learning module wordt steeds gemaakt in een SCORM formaat.
Dit zorgt ervoor dat, eens de module is opgeladen, er wordt geregistreerd wie de opleiding volgt en met welk resultaat. SCORM maakt het ook mogelijk cursussen tussen verschillende platformen uit te wisselen.

Standaardversie of maatwerk

Uw standaard LMS heeft veel gebruiksklare functionaliteiten. Zo kunt u meteen aan de slag.
Wilt uw Onyx platform aanpassen aan de noden van uw bedrijf? Ook dat is geen probleem. Uw Onyx platform kan gekoppeld worden aan uw interne software. Zo is de koppeling met uw HR pakket of een ander LMS mogelijk.

Neem contact op met uw Onyx Business Developer Elke Colpaert

  Naam

  Mail

  Telefoonnummer

  Onderwerp