Onyx loves DISC

Een Onyx teamdag dat is altijd plezant. Want een great team zorgt voor great vibes! Bovendien was het deze keer naast leuk ook leerrijk en verhelderend.  Een topidee die DISC workshop. Wat dat is DISC? Een methode om inzicht te krijgen in de verschillende persoonlijkheden van je team en hoe deze optimaal kunnen samenwerken. DISC maakt de aanwezige kwaliteiten die binnen het team aanwezig zijn zichtbaar.

De resultaten

  • We kennen onze eigen voorkeuren en die van de andere teamleden. Dit helpt ons om beter met elkaar te communiceren en effectiever samen te werken.
  • We kennen de sterke kanten van ons team (die kenden we eigenlijk al maar het werd door DISC bevestigd) en we beseffen wat onze eventuele valkuilen en ontwikkelpunten zijn.
  • We begrijpen elkaar beter en kunnen dus onze energie steken in het elkaar aanvullen, om nog doelgerichter samen te werken.

Wat vonden we leuk?

Dankzij DISC kregen we inzicht in onszelf en in de andere Onyxers. Waarom vertonen ze bepaald gedrag? Hoe kunnen we hun interesse wekken? Wat is hun communicatiestijl? Wat zijn hun onbewuste drijfveren?

Ee hecht team was voor ons altijd al belangrijk. Met DISC kunnen we in de toekomst nog prettiger en nog efficiënter samenwerken.

Bekijk hier de foto’s van Alexandra

De opleider Dirk De Corte

Onyx opleiding Disc

Dirk De Corte begon een 14-jaar lange bankcarrière bij Bank van Breda en werkte verder bij BNP en ING, alvorens hij 7 jaar algemeen directeur was bij het NTGent. Sinds 2004 doceert hij Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen. Bij de EBRD is hij Senior Advisor Creative Industries.

Als management consultant en coach ontwierp en faciliteerde hij leadership programma’s voor diverse bedrijven, nationaal en internationaal, profit en not-for-profit. Hij is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland over zowel profit- als non-profit management en adviseert privé en publieke bedrijven bij veranderingsprocessen. Dirk is gecertifieerd DISC-Drijfveren-Emotionele Intelligentie trainer en coach (TTI SuccessInsights); gecertifieerd trainer en coach in Situational Leadership.

voor meer informatie: www.improve-ment.be/nl