De voordelen van sales training via e-Learning

De digitale boost voor je sales team

Online verkooptraining via e-Learning bereidt je sales team grondig voor op verkoopsucces. Hoe? Door een interactieve wereld te creëren die perfect aansluit bij hun dagelijkse routine. Daarom moet e-Learning op maat gemaakt worden. Om herkenning te scheppen en de betrokkenheid te verhogen. Zo stel je je team in staat de expertise en de praktische kennis op te doen die leidt tot succesvol verkopen. Wat zijn de voordelen?

sales e-Learning

De voordelen

Een sales e-Learning module op maat heeft duidelijke doelstellingen. Je versterkt de productkennis, het commercieel inzicht en de juiste verkoopvaardigheden van je sales team.
Eerst en vooral zijn er de voor de hand liggende voordelen. Iedere verkoper kan op eigen tempo de training volgen. De modules zijn altijd en overal beschikbaar. Het hebben van een internetconnectie volstaat.
Maar het trainen via e-Learning heeft nog pluspunten. Zo is elke e-Learning module gepersonaliseerd. Heb je het moeilijk met een bepaalde aan te leren vaardigheid? Dan laat de interactieve module je toe te oefenen tot het wel lukt. En je kan jezelf testen.
Ook het management heeft er baat bij. Via een LMS of learning management systeem kan de vooruitgang op de voet gevolgd worden. Het is een overzichtelijk platform om training te groeperen, toe te wijzen en op te volgen. Dit is de redenen waarom grote bedrijven hun sales teams trainen met e-Learning. Het is efficiënt en betrouwbaar.

Wij gaan geen uitdaging uit de weg

Voorbeelden van sales trainingen via e-Learning

Close that deal

De afsluitfase of de deal is het moeilijkste moment in het verkoopgesprek. In een e-Learning wordt via concrete voorbeelden in je sector aangeleerd om de signalen te herkennen: verkoopprocessen blijven aanslepen, klanten geraken geïrriteerd … Nadien wordt geoefend met verschillende methodes om de bezwaren van de klant te weerleggen en met een concreet voorstel te komen.

Beter onderhandelen

Ben je een echte sales? Dan heb je het onderhandelen in het bloed. Toch kun je, door het aanleren en oefenen van bepaalde vaardigheden, nog beter worden. Doorzie de schijnbewegingen van je tegenstander en maak je goal zonder tegenstand. Wij Onyxers hebben een grote troef, onze oren. Door heel goed te luisteren naar wat de pijnpunten van het sales team zijn, leggen we samen stap voor stap een e-Learning strategie vast. Zo maken we een module die echt resultaten oplevert.

Prospecteren met resultaat

Prospecteren, het blijft een hekel punt voor vele sales teams. Begrijpelijk als je 9 keer op 10 ‘nee’ te horen krijgt. Niemand wordt graag afgewezen. Resultaat? Het wordt te vaak uitgesteld. Excuses als ‘geen tijd’ en ‘offertes gaan voor’, we hoorden het al vaker bij Onyx. Toch kan je, via prospectie training, je werknemers motiveren om te prospecteren. Op een ludieke manier leer je je sales team hoe ze de weerstand aan de andere kant van de lijn kunnen ombuigen. Door precies te weten wat de klant nodig heeft. Door met passie over je product te spreken. We gaan samen met je na hoe een prospectie training via e-Learning de beste resultaten oplevert.

Goed begonnen is al bijna gewonnen

Trainen met maatwerk e-Learning? De mogelijkheden zijn grenzeloos. Wil je echt resultaat? Dan moet je het implementeren van e-Learning goed voorbereiden.
We vertellen er je graag meer in een vrijblijvend gesprek.
Laat gerust je gegevens na.

Mail ons

0 + 7 = ?

Sales training via e-Learning