De 10 voordelen van corporate e-Learning

Bedrijfstraining, digitale training, online cursus… het wordt samengevat onder de noemer corporate e-Learning. Het onderwijs heeft de digitale stap gezet en ook steeds meer bedrijven volgen. In vergelijking met het volgen van een ’traditionele cursus of opleiding’ biedt e-Learning, ook in een werkomgeving, een meerwaarde. Het is handiger, overzichtelijker en doeltreffender.

Online training, e-learning, bedrijfscursus

De rol van corporate e-Learning

De rol van corporate e-Learning is ervoor te zorgen dat een medewerker over de kennis en vaardigheden beschikt om een ​​specifieke operatie uit te voeren om een ​​organisatie in staat te stellen verder te werken. Fundamenteel is deze vorm van opleiden gericht op digitale kennisoverdracht. De vorm, inhoud en werkwijze worden afgestemd op het leerdoel. Er wordt ook rekening gehouden met het leerprofiel en de leercultuur van een organisatie of team.

Corporate e-Learning werkt!

 • Minder aandachtsproblemen
  Ons brein is gemaakt om te reageren op bewegende beelden. Door te focussen op één beeld, zoals het kijken naar een lesgever bijvoorbeeld, verliezen we onze aandacht. Zelfs als het onderwerp als interessant wordt beschouwd.
 • Beter inzicht in het leerproces
  Door het gebruik van bewegende videobeelden wordt ons brein op een andere manier gestimuleerd. Het gaat als het ware onderdeel uitmaken van de interactie. We krijgen zo meer inzicht in processen.
 • Moeilijke informatie sneller verwerken
  Door het gericht aanleren van informatie gaan we deze sneller verwerken. Door het online leren kan je delen leerstof herhalen. Je kan oefenen en jezelf testen. Je gaat gerichter, dus ook sneller leren.
 • Beter onthouden
  De informatie wordt in ons brein gekoppeld aan beelden. Zo wordt de leerstof opgeslagen in ons langetermijngeheugen.
Corporate e-Learning

1 module voor iedereen

Trainen met e-Learning, dat is handig trainen.

 • Corporate e-Learning is schaalbaar
  Wat wil dat zeggen? Het is aanpasbaar in capaciteit naargelang de werkomgeving. Handig voor het trainen van grote groepen, want de opleidingsinspanning blijft dezelfde.
 • Altijd de juiste informatie
  Door 1 training aan te bieden krijgt iedereen de juiste informatie mee en ben je niet afhankelijk van een trainer of onvoorziene omstandigheden (zoals ziekte bijvoorbeeld).
 • Corporate e-Learning blijft beschikbaar
  Elke online module kan herhaald worden, wat de efficiëntie van de training aanzienlijk verhoogt.

Corporate e-Learning voor elke doelgroep en elke situatie

 • Het leerdoel bepaalt de module
  Informatie overbrengen, vaardigheden aanleren of kennis testen? De vorm van een corporate e-Learning training wordt aangepast aan het te bereiken doel. Soms is een module van vijf minuten al genoeg om het gewenste resultaat te bereiken.
 • Corporate e-Learning voor arbeiders en academici
  De digitale training wordt aangepast aan het leerniveau. Bovendien worden ludieke spelelementen gebruikt om de leerweerstand om te buigen.
 • Aanpasbaar en gepersonaliseerd
  Een andere taal kiezen? Het kan. Een module opnieuw bekijken? Dat kan ook. Testen of de leerstof begrepen werd? Geen probleem. Trainingsresultaten loggen? Ok! De inhoud laten aanpassen? Waarom niet. Je ziet het, een corporate e-Learning module is de meest veelzijdige en doeltreffende manier voor het trainen op de werkvloer.

Wil je graag met corporate training beginnen? Wil je meer informatie over een e-Learningtraject?
Het Onyx team zit klaar om je op weg te helpen.
Laat gerust je gegevens na, wij nemen graag contact met je op.