Wij geloven dat technologie de efficiëntie van werken verhoogt. Wij helpen bedrijven en organisaties om hun medewerkers, klanten en distributiekanalen op te leiden en te informeren. Hoe we dat doen? Door het proces van training efficiënt te maken. Dat doen we al meer dan 10 jaar en daar zijn we goed in. Maar in de eerste plaats draait het bij Onyx om mensen. We vinden het belangrijk dat elke Onyxer zich goed voelt bij wat hij doet en hoe hij dat doet. We vinden het belangrijk dat onze klanten gelukkig worden van onze samenwerking. Wij gaan altijd, ja je leest het goed, ALTIJD voor onze klant. Geen one night stands maar langdurige relaties. 

Op ieder potje past een deksel. Wij zijn dat van jou.

Onyxers in beeld

Geert Peter

Onze Opper Onyxer

Noem Geert Peter gerust de kapitein van het schip. Hij staat aan het roer, zet de koers uit, loodst het schip veilig in en uit verschillende havens, en zorgt ervoor dat de bemanning op dezelfde golflengte zit. Een probleem dat kant noch wal raakt? Geert Peter lost het met plezier op.

Met een ingenieursdiploma op zak, draaide Geert Peter twaalf jaar mee in een familiebedrijf, gespecialiseerd in verpakking van chemicaliën. Tot hij zich zijn jongensdroom herinnerde: uitvinder worden. Geert Peter verkocht het bedrijf en ging voluit voor zijn passie, de technologie.
Als je hem vandaag vraagt wat hij het allerliefst doet, krijg je als antwoord: ideeën omzetten in oplossingen. Het lijkt er sterk op dat ‘kapitein’ Geert Peter met Onyx zijn jongensdroom heeft waargemaakt.

[email protected]

Katrijn

Onze Stuwende Kracht

Met F16’s vliegen: dat was Katrijns meisjesdroom. Gelukkig voor Onyx haalt ze vandaag haar kicks uit een gestroomlijnde organisatie, een sterk team en tevreden klanten.

Ze noemt zichzelf een generalist. Ze houdt van taal én van wetenschap. Van wiskunde én economie. Om die reden combineert ze de meest uiteenlopende taken binnen Onyx, van boekhouding over administratie tot project management en personeelszaken. Want afwisseling houdt haar scherp. Katrijns motto? One inch more. Altijd net dat tikje extra doen. Rust ze dan nooit? Natuurlijk wel. Als ze even wil verdwijnen in haar eigen wereld, kruipt ze het liefst op de bank met een goed boek. Maar alleen nadat ze alle puntjes op de ‘i’ heeft gezet. One inch more, weet je wel.
Onyx Katrijn
Onyx Marjan

Marjan

Onze Creatieve Communicator

Marjan is de drijvende kracht achter onze marketing. Ze begrijpt de behoeften van de markt en heeft altijd een creatief antwoord klaar. Marjan houdt van kort en bondig. Ze heeft het zeldzame talent om moeilijk makkelijk te maken, en ingewikkeld eenvoudig.

Voor ze naar Frankrijk verhuisde, werkte Marjan als journalist, eerst voor de gedrukte media, later voor televisie. Ze is creatief, nieuwsgierig en gevoelig van aard. Haar voelsprieten staan non-stop overeind, steeds op zoek naar de laatste trends in training en opleiding. Als media expert is het haar doel om niet enkel een dialoog te starten, maar de interactie ook levend te houden. En dat doet ze met overgave.

[email protected]

Tommy

Onze Empatische Probleemoplosser

Shu-Hsiang, maar Tommy voor de vrienden. In het Chinees betekent zijn voornaam ‘stapel boeken die geluk brengt’. Voor Onyx staat ‘Tommy’ eerder synoniem voor ‘knappe kop die geluk brengt’ want dankzij zijn analytisch vermogen, steeg het leger grijze hersencellen op kantoor aanzienlijk.

Zijn taak? De bedrijfsprocessen en de behoeftes van de markt analyseren, er de nodige functionaliteiten voor Onyx One uit distilleren en het team van programmeurs aansturen. Een job die precies bij hem past! Het digitaliseren van ‘leren’ is voor Tommy dan ook geen optie, het is een must! Het streven naar de juiste verhoudingen van ontwikkelingsperspectieven en leerrendement intrigeert evenzeer als de zin van het leven. Kennen, begrijpen en duiden zijn dan ook de favoriete termen in zijn woordenboek. Buiten het woord ‘liefde’ natuurlijk. Want het was de liefde die hem uiteindelijk naar België bracht. Leuke, Vlaamse meisjes die van pannenkoeken houden, vindt hij onweerstaanbaar. En frietjes eten ook, want op dat vlak is Tommy een echte Belg.

[email protected]

Onyx Tommy

Véronique

Onze Nuchtere Doorzetter

Véronique is onze Project Administrator. Ze staat in voor de ondersteuning en verbetering van de e-learning (HSSE) portal.
Waarom ze voluit voor deze job gaat? Omdat ze houdt van nieuwe uitdagingen waarbij ze haar talenkennis kan combineren met haar ervaring in databasebeheer en customer service.

Véronique koos voor Onyx omdat ze de mentaliteit van het bedrijf en de waarden van het O-team haar op het lijf geschreven zijn. Bovendien kan ze halftijds werken, zodat er nog tijd overblijft voor haar kindjes.
Klanttevredenheid staat op nummer één voor Véronique. Met een professionele Bachelor, Office Management op zak, weet ze als geen ander van aanpakken.
Ze is to the point, geïnteresseerd en ze heeft oog voor detail.
Bovendien is Véronique, door haar enthousiasme, frisse kijk en positieve ingesteldheid, een echte meerwaarde voor ons team.

[email protected]

Maya

Ons Punctueel Rustpunt

Sociaal en punctueel? Daar hebben we bij Onyx Maya voor. Klanten helpen en trainen is haar dan ook op het lijf geschreven. Systemen doorgronden en nadien de kennis doorgeven, daar houdt ze van.
En onze klanten houden van Maya!

Als kind droomde Maya ervan juf te worden. Maar eens haar lerarenopleiding afgerond, besloot deze goedlachse dame haar skills in te zetten in een competitieve omgeving. Een unieke kans, die we bij Onyx niet hebben laten liggen. Maya is enthousiast en geduldig. ‘Leven en laten leven’ is haar motto en ze houdt dan ook van de simpele dingen in het leven. Lekker eten, een mooie wandeling… als het maar gezellig is. En met Maya erbij, bewijst Onyx dat professionaliteit ook hartelijk en gemoedelijk kan zijn.

[email protected]

Onyx Maya

Amelie

Onze Leergierige Lachebek

De leercultuur en mogelijkheid om zich te ontplooien. Daarom kiest Amelie voor Onyx.
Deze leergierige en gemotiveerde jonge mama houdt van een beetje gezonde druk.
‘Het zorgt ervoor dat ik het beste van mezelf wil geven, elke dag opnieuw.’ zegt ze zelf.

Met een diploma ‘leerkracht biologie en lichamelijke opvoeding’ op zak was deze job niet de meest evidente keuze. ‘Toch wel’ vindt Amelie. ‘Snel nieuwe informatie verwerken, op een duidelijke manier communiceren, het komt allemaal van pas.’ Amelie is een geboren organisator. Snel schakelen tussen uiteenlopende taken? Ze doet het zonder enige moeite. Dit zonder het overzicht of de gestelde prioriteiten uit het oog te verliezen.
De keerzijde van de medaille? Door deze drang naar perfectie maakt ze het zichzelf vaak moeilijk. Volhouden is geen probleem, maar loslaten, dat is een ander paar mouwen. Opkijken doet Amelie naar sterke vrouwen met visie. Vreemd is dat niet, want zelf kan ze ook haar mannetje staan. Als Amelie het niet met je eens is, zal je het horen. Je eigen mening uiten en opkomen voor wat je belangrijk vindt, staat een goed sfeer op kantoor niet in de weg. ‘Onyx is een warm bedrijf vol mensen die hun job met passie uitvoeren. Er heerst een open communicatie. Je mening en ideeën tellen echt.

’Waarom Amelie zo goed bij Onyx past? Ze hebben dezelfde ingesteldheid.
‘I can, I will, end of story!’

[email protected]

Lennert

Onze Overdachte Geek

Maak kennis met Lennert, de jongste telg van het Onyx team. Lennert zorgt ervoor dat het werken met ons contractor platform Onyx One vlot verloopt. Hoe hij dat doet? Door de gebruiksvriendelijkheid scherp in het oog te houden en de code bij te sturen daar waar nodig. Bovendien zet hij zijn schouders onder de ontwikkeling van toekomstige applicaties.

Lennert, die net van de schoolbanken komt en Toegepaste Informatica studeerde, is onze eigenste geek. Naast badmintonnen om in vorm blijven, leeft deze wiskundeknobbel voor en met computers. “Als je een nieuwe app maakt begin je van nul. Ik hou van creëren en van de vrijheid die daaraan verbonden is.”

Met zijn uitmuntend reflectievermogen is hij een aanwinst voor het team, ook al zegt hij niet echt veel. Want Lennert is, om het cliché van de echte programmeur eer aan te doen, introvert en verlegen. Maar als er een antwoord komt, dan is dat doordacht en weloverwogen.

De opdruk op zijn t-shirt vat het scherp samen: “Talk is cheap, show me the code.”

[email protected]

Oyxer Lennert

Alexandra

Onze Taalvaardige Optimist

Maak kennis met Alexandra. Haar taak? Onze klanten en partners ondersteunen de algemene Onyx One-ervaring verbeteren. Deze spring-in-’t-veld kan zich vlot uitdrukken in verschillende talen en is wat je noemt een echte ‘people person’. Alexandra heeft oog voor technische details en houdt niet van negativiteit.

“Functioneren kan enkel op een werkplek waar harmonie heerst. Ik vind het belangrijk om met mensen samen te werken die zich met een glimlach toeleggen op het uitvoeren van hun werk. Die elkaars sterke punten slim gebruiken en het beste eruit halen. Enkel zo kan je, in een snel veranderende omgeving, kwaliteit verzekeren.”

Alexandra heeft ervaring in customer service, waardoor ze niet terugdeinst voor stressvolle situaties.  “Ik ben zelfzeker en positief ingesteld, een beetje stress haalt me niet onderuit.”

Haar studie ‘economie en internationaal bedrijfsmanagement’ was voor Alexandra de beste manier om haar liefde voor talen te combineren met haar affiniteit met wiskunde. “Het gaf me bovendien net die technische bagage die ik nodig had om aan deze reis te beginnen.”

Deze out-of-the-box denker houdt van koken, is een fervent liefhebber van lezingen en spendeert haar vrije tijd liefst buiten in bossen en op bergen.

Haar favoriete quote: “Keep your face to the sunshine and you’ll never see a shadow.”

[email protected]