De digitalisering nadert en nog te weinig bedrijven beseffen dit. De traditionele muziekindustrie werd volledig van de kaart geveegd door Spotify en iTunes. Op reis gaan? Dat doen we via online agentschappen als Booking, Tripadvisor en Airbnb. Ook in de industrie zijn de wetten veranderd. Digitaliseren of verdwijnen.
Ook voor het opleiden en bijscholen van werknemers wordt vaker voor digitaal gekozen. Waarom? De vaardigheden van werknemers veranderen sneller.

Voor 1 op 4 werknemers gaat digitalisering te snel

Voor een kwart van de werkvloer raast de digitale trein te snel, volgens Knack en HR-Magazine, die verwijzen naar een enquête van Tempo-Team bij 1.050 werkgevers en werknemers. De studie spreekt over een digitale kloof van de tweede graad, vooral door gebrek aan geschikte opleidingen.

Belgische werkgevers niet klaar voor veranderende arbeidsmarkt

Securex hield een bevraging bij 700, meestal grote Vlaamse bedrijven. Zeven op 10 zeggen te willen investeren in opleiding die rechtstreeks met de job te maken heeft. Opleidingen die niet meteen verband houden met de job, maar wel de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt kunnen verhogen, doen het minder goed. Nog geen drie op de tien bedrijven willen hierin investeren. Een foute houding, vindt Frank Vander Sijpe van Securex, zeker als je mensen langer aan de slag wilt houden.
Bron: Deredactie.be

Het recht op opleiding

Sinds de ministerraad het wetsontwerp ‘Werkbaar Wendbaar Werk’ goedkeurde, dient de werkgever 5 dagen opleiding per werknemer te voorzien. Voor kmo’s met minder dan 10 werknemers, geldt dit wetsontwerp niet.

DE VOORDELEN VAN INVESTEREN IN OPLEIDING

Concurrentievermogen

Het concurrentievermogen van een bedrijf berust niet op lage lonen maar op de combinatie van innovatie, wetenschap en het investeren in menselijk kapitaal. Het opleiden en bijscholen van werknemers zorgt voor meer motivatie en een bredere kennis, met betere bedrijfsresultaten als gevolg.

Inzetbaarheid


Technologische ontwikkelingen, globalisering en robotisering hebben een enorme impact op onze manier van werken. Er worden steeds hogere eisen aan de vaardigheden van werknemers gesteld. Het objectief van digitaal trainen is dat elke werknemer, gedurende zijn hele loopbaan, toegang heeft tot opleiding, om zo snel op veranderingen te kunnen inspelen[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent”][message type=”normal”]Meer informatie over digitale bedrijfsopleidingen?
We’re Happy to Help
Stuur ons een mailtje.
Onze e-Learningexperten zijn ook bereikbaar via telefoon 09/269.80.21

Wat is online opleiden of e-Learning?

De verzamelnaam voor verschillende vormen van computer-ondersteunde (interactieve) trainingen, opleidingen en cursussen. De lesstof wordt aangeboden onder de vorm van online modules.
Deze modules zijn altijd beschikbaar en te volgen op elke computer of tablet. Het kan ook op  telefoon. Ze worden op maat gemaakt om zo heel specifieke leerdoelen te bereiken.
Onder de vorm van een interactief filmpje (grafisch design en/of video) wordt de cursist stap voor stap door de cursus geloodst. Na elke module neemt hij deel aan een quiz om te testen of de leerstof begrepen werd. Is hij geslaagd? Dan is de werkgever zeker dat het leerdoel bereikt werd. Alle testresultaten worden door het leermanagement systeem gelogd.

DE VOORDELEN VAN DIGITALE OPLEIDING

 • Snelle distributie
  Door het gebruik van internet kan uw e-Learning in meerdere filialen, waar ook ter wereld, gebruikt worden.
 • Grote groepen
 • A la carte
  De cursist bepaalt zelf plaats, tijd en tempo om de e-Learning te volgen.
 • Evaluatie
  Het in- en uitgangsniveau van de cursist, de feitelijk geleverde inspanningen en de prestaties worden geregistreerd en geëvalueerd.
 • Flexibiliteit
  Elke cursist kan op elk moment en op elke plaats de e-Learning module volgen. Zo vermijdt u wachttijden door gebrek aan trainers of beschikbare plaatsen.
 • Hoe zat dat ook alweer?
  Na afloop van de opleiding kan de cursist op elk moment de leerstof (of een gedeelte van de e-Learning) opnieuw raadplegen om zo zijn kennis op te frissen.
 • Kwaliteit
  Door gebruik te maken van specifieke leerdoelen en testmodules en door een accurate opvolging, bent u met e-Learning altijd zeker van de kwaliteit van de opleiding.
 • Up-to-date
  De leerstof kan altijd worden aangepast. Zo groeit de module mee met de leerbehoeften van het bedrijf.
 • Minder indirecte kosten
  Het beschikbare budget kan worden ingezet voor het ontwikkelen en verzorgen van trainingen en opleidingen zelf. U hoeft geen rekening te houden met verplaatsingskosten, overuren, verblijfskosten, kosten voor het huren van een zaal of lesgever.