goesting e-Learning

Goesting

De sleutel tot betere bedrijfsresultaten

Het is een fantastisch Nederlands woord maar het wordt vooral in Vlaanderen gebruikt. Berg die foute gedachten maar op, beste lezer. We hebben het niet over een vluggertje tijdens de pauze, maar over goesting in werken. Het is de sleutelvariabele die zorgt dat medewerkers zich blijven inzetten om doelen te bereiken. Door de juiste context te creëren kunnen leidinggevenden de motivatie van hun medewerkers aanmoedigen en zo de bedrijfsresultaten verbeteren.

Geen goesting

Hoe gemotiveerd gaat de doorsnee werknemer naar zijn werk?
Uit een onderzoek van Monster blijkt dat maar liefst twee op de vijf personen ongemotiveerd de werkdag begint. Dat is slecht nieuws, want ongemotiveerde medewerkers presteren niet alleen slechter, maar zijn ook vaker afwezig, leveren slechtere service en gaan sneller op zoek naar een andere job. Het omgekeerde geldt natuurlijk net zo goed.

Werknemers die met goesting werken:

 • zijn bereid om extra inspanningen te leveren.
 • nemen initiatief en denken mee over mogelijke verbeterprocessen.
 • zijn productief en enthousiast, wat afstraalt op hun collega’s.
 • hebben een laag ziekteverzuim en blijven langer bij één werkgever.

De basisnoden

Zoals een romantisch muziekje helpt om in de mood te komen, zijn er ook professionele basisbehoeften. Wanneer ontstaat goesting om te werken? Als er aan de drie basisbehoeften voldaan wordt:

 • Autonomie
  De behoefte om te ervaren dat je gedrag zelf initieert, dat je de keuze hebt en dat je handelt uit vrije wil.
 • Verbondenheid
  De behoefte om relaties aan te gaan met anderen en zich een onderdeel van het geheel te voelen.
 • Competentie
  De behoefte om zich in staat te voelen om doeltreffend met situaties te kunnen omgaan en gewenste resultaten te bereiken.

Het belang van training

Om goesting en motivatie aan te scherpen is training een goed hulpmiddel. Het zorgt ervoor dat medewerkers zich kunnen aanpassen in een steeds sneller veranderende werkomgeving. Want het succes van ieder bedrijf of iedere organisatie is afhankelijk van de kennis en de vaardigheid van hun medewerkers.

Bedrijven die investeren in de training van hun personeel:

 • hebben een betere dienstverlening.
 • maken kwalitatief betere producten.
 • kampen met minder personeelsverloop.
 • verminderen het ziekteverzuim.
e-Learning
eLearining

Prestatiedruk nefast voor goesting

Dus snel een cursus voorzien en het probleem is opgelost? You wish! Wil je dat training een positieve invloed heeft op de bedrijfsresultaten? Dan moeten duidelijke leerdoelen gesteld worden. Daarom wordt het ontwerpen van een corporate leercultuur steeds belangrijker. Waarom kiest een onderneming steeds meer voor e-Learning als opleidingsmethode? Online opleiden is niet prestatie- maar taakgericht. We leggen het je uit.

Bij prestatiegericht leren gaat het om het behalen van vooropgestelde resultaten. Het maken van fouten is een teken van falen en wordt gezien als gebrek aan bekwaamheid. Prestaties worden onderling vergeleken.
Taakgericht leren beoogt het opdoen van nieuwe kennis. Fouten zijn onderdeel van het leerproces. Ze worden ingezet om bepaalde leerstof te herhalen. Het leerdoel bij een taakgerichte manier van leren is vooruitgang boeken om zo bepaalde taken te beheersen of structuren te begrijpen.

De voordelen van e-Learning voor de werknemer

De mogelijkheid om opleiding en training te volgen staat in de top 10 van belangrijkste criteria bij de keuze van een werkgever. Het wordt gezien als investering en blijk van waardering.  Opleiding zorgt ervoor dat een werknemer interessant blijft op de arbeidsmarkt en meer doorgroeimogelijkheden heeft. Bovendien verlaagt de juiste training de werkstress en verhoogt het het werkplezier. Getrainde teams werken met meer goesting.

eLearning training
e-Learning

De voordelen van e-Learning voor het bedrijf

Online training op maat speelt slim in op die ‘goesting’ en zorgt zo voor minder verzuim en meer inzet. Dit komt omdat opleiding tot meer betrokkenheid leidt. Wanneer een werknemer geconfronteerd wordt met problemen en verbeterpunten gaat hij meedenken en sneller intitiatief nemen. Dit komt de productiviteit en klantentevredenheid ten goede.

De goesting en inzet van medewerkers is belangrijk bij het behalen van de organisatiedoelstellingen. Dit komt omdat betrokken werknemers toegevoegde waarde leveren aan de organisatie door hun vastberadenheid, proactieve ondersteuning, relatief hoge productiviteit en kwaliteitsbewustzijn. Het verhogen van betrokkenheid is dus belangrijk!

Zorgt e-Learning voor meer inzet?

Nope, niet altijd, maar meestal wel. De grootste kans op slagen heb je wanneer je kiest voor maatwerk e-Learning. Want professioneel ontworpen corporate e-Learning houdt rekening met heel specifieke criteria, om zo de slaagkans te maximaliseren.

De module wordt aangepast aan het doel
Informatie overbrengen, vaardigheden aanleren of kennis testen? De vorm van een corporate e-Learning training wordt aangepast aan het te bereiken doel. Soms is een module van vijf minuten al genoeg om het gewenste resultaat te bereiken.

Corporate e-Learning voor laag- en hooggeschoolden
De maatwerk e-Learning module wordt aangepast aan het leerniveau. Bovendien worden ludieke spelelementen gebruikt om de leerweerstand om te buigen.

Aanpasbaar en gepersonaliseerd
Een andere taal kiezen? Het kan. Een module opnieuw bekijken? Dat kan ook. Testen of de leerstof begrepen werd? Geen probleem. Trainingsresultaten loggen? Ok! De inhoud laten aanpassen? Waarom niet. Je ziet het, een corporate e-Learning module is de meest veelzijdige en doeltreffende manier voor het trainen op de werkvloer.

Graag meer weten over het implementeren van e-Learning op de werkvloer?

Vraag maar op, wij helpen je graag verder.

Voor ons staat Onyx gelijk aan expertise, creativiteit en begeleiding. Zij hebben ons e-Learning portaal opgestart. Ook in de toekomst werken we zonder twijfel weer met hen.

Onyx bleek een partner die geëngageerd meedacht, die zelf kort op de bal speelde en die flexibel wist om te gaan met ‘last-minute’ wijzigingen! Het was een prettige en professionele samenwerking die én door de contacten met de projectleider én door het gebruik van het Onyx-communicatieplatform vlot verliep!
Wij gaan voor de productie van een volgende e-learning opnieuw met Onyx in zee!

Onyx is  een open-minded bedrijf dat met de klant meedenkt.
Ze staan open voor opbouwende kritiek. Het is een fijne samenwerking die hopelijk nog lang standhoudt.

Onyx leverde e-Learning van topkwaliteit. Correcte, snelle en professionele begeleiding. Wij werken in de toekomst weer met hen!

Proactieve, uitdagende en commerciële drive zorgden voor het succes van het project. De communicatie was erg goed en deadlines werden gehaald. De teamleden waarmee wij werkten, waren stuk voor stuk echte professionals.

Nog voor er iets werd opgeleverd, wist ik al dat we goed gekozen hadden door met Onyx in zee te gaan. Het enthousiasme en de passie – zowel tijdens de eerste verkennende gesprekken als nadien in de ontwikkeling – weerspiegelen perfect hun kennis van zaken en gedrevenheid.

Tijdens het ontwerpen van een e-Learning hebben we gebruik gemaakt van de expertise van Onyx. Met Onyx is het fijn zaken doen omdat zij scherp de voortgang controleren en zich inleven in de klant. Zo hebben we uiteindelijk het eindproduct waar we erg blij mee zijn.

Het resultaat overstijgt onze verwachtingen. De grote hoeveelheid informatie werd omgezet in een mooi ogende virtuele training. Onze trainees hebben de boodschap voor de volle 100% begrepen. Het gebruik van het platform verloopt uitstekend, ook voor de administratieve kant.