Corporate e-Learning

De zes types

Online trainingsprogramma’s zijn hot! Corporate e-Learning is een snelle en doeltreffende manier om je medewerkers op regelmatige basis bij te scholen. Vanwaar dit succes? E-Learning blijft ver weg van de ‘schoolse manier’ van opleiden doch zonder aan kwaliteit in te boeten. Online modules buigen de leerweerstand om en bereiken zo hun leerdoel op een speelse en luchtige manier. De vorm van e-Learning en de wijze waarop informatie wordt overgebracht is afhankelijk van wat er geleerd moet worden en wie er leert. Corporate e-Learning wordt ingezet in elke professionele omgeving om nieuwe vaardigheden aan te leren, kennis op te frissen of moeilijke processen begrijpelijk te maken. Benieuwd naar de zes soorten corporate training? Onyx vertelt het je.

Soft skills training

Want slim zijn is niet genoeg

Soft skills e-Learning

De werkregels veranderen. De nieuwe maatstaf is niet enkel hoe slim we zijn maar ook hoe goed we omgaan met anderen, met onszelf en hoe snel we ons kunnen aanpassen. Voldoende intellectuele capaciteiten en technische knowhow blijven belangrijk, maar de nieuwe werknemer beschikt ook over persoonlijke kwaliteiten, zoals initiatief en empathie, aanpassingsvermogen en overtuigingskracht.
Sinds Google de resultaten aankondigde van een interne studie, kreeg soft skills training een boost. Dit onderzoek werd gevoerd om de meest innovatieve en productieve groepen binnen het bedrijf te bepalen. Uit het resultaat bleek dat hun beste teams niet degenen waren met topwetenschappers, maar de interdisciplinaire groepen die soft skills inzetten om beter samen te werken. Vaardigheden als goede communicatie, inzichten over anderen en empathisch leiderschap zorgen voor de beste resultaten. Ook uit een Harvard onderzoek bleek teamwork en samenwerking de meest behulpzame soft skills op de werkplek te zijn, gevolgd door kritisch denken, spreken in het openbaar en overtuigend schrijven.
Meer over soft skills.

Producttraining

Verbeter de kwaliteit van je diensten

e-Learning producttraining

Productkennis en verkoopvaardigheden zijn van cruciaal belang voor het succes van de onderneming. Je hebt heel wat soorten e-Learning modules die onder de noemer producttraining vallen. De interne producttraining die gebruikt wordt om medewerkers een nieuw product of systeem aan te leren. Infomercials, die ingezet worden om derden (zoals klanten, resellers of verkopers) een nieuwe dienst uit te leggen. Performance support, een online helpfunctie die meer uitleg geeft over specifieke vaardigheden of toelaat bepaalde informatie te vinden, zonder ondersteuning van anderen. Performance support is op elk gewenst moment beschikbaar tijdens het uitvoeren de job.

Verplichte Training

Veiligheid en gezondheid op de werkvloer

Dit type training wordt ontworpen om organisatorische risico’s te verminderen en te voldoen aan lokaal of nationaal beleid en overheidsrichtlijnen. Een andere term voor verplichte training is wettelijke training. Een efficiënte manier van informeren en testen van eigen werknemers en derden (zoals contractoren, toeleveranciers, klanten en patiënten). De onderwerpen worden gemaakt volgens de behoefte van de onderneming of organisatie, de standaarden van de sector en de vereiste juridische kaders. Het voordeel van e-Learning? Je kan kan de trainingen aanvullen met random testvragen. Zo weet je zeker dat de training gevolgd wordt.

Refresher Training of Retraining

Kennis wordt een automatisme

Onyx retraining

Korte en snelle e-Learning modules gericht op het opfrissen van eerder verworven kennis en vaardigheden. Retraining wordt gebruikt om werknemers door herhaling vertrouwd te maken met nieuwe vaardigheden, methoden en processen, om zo hun prestaties te verbeteren. Deze vorm van online trainen wordt nog niet genoeg pro-actief ingezet, maar is vaak een redmiddel. Worden taken niet tijdig afgerond? Heb je te kampen met frequente ongevallen of risicovol gedrag? Of kamp je met weerstand bij het accepteren van nieuwe methodes/concepten? Dan kan retraining ingezet worden om op een snelle en leuke manier de bedrijfsregels te laten respecteren.

Onboarding of inductie

Snel renderen is de boodschap

Inductie of onboarding e-Learning is corporate training  voor nieuwe werknemers. Het doel? De nodige kennis en vaardigheden verwerven om snel te renderen. Het zijn multi-inzetbare online trainingen over praktische regelingen, bedrijfscultuur,  jobomschrijvingen, doelstellingen,… kortom alles wat aan bod komt bij het inwerken van nieuwe collega’s. Een goede onboarding zorgt voor meer betrokkenheid want de nieuwe werknemer wordt op een duidelijke en luchtige manier ondergedompeld in het DNA van je bedrijf. Een betrokken medewerker presteert niet enkel beter, maar is ook trouw. Inductie is dus een efficiënte manier om personeelsverloop tegen te gaan. En inductie e-Learning neemt heel wat van de werkstress weg, wat zowel de nieuwe werknemer als de onderneming ten goede komt.

ASSESSMENT E-LEARNING

Testen en beoordelen van werknemers

testen met e-Learning

Dit zijn online modules op maat, die worden ingezet voor toetsing en beoordeling op de werkvloer. Ze kunnen afzonderlijk of als onderdeel van een e-Learning traject worden gebruikt. Onder Assessment e-Learning vallen verschillende methodes van beoordelen. Diagnose e-Learning beoordeelt sterktes, minpunten, vaardigheden en kennis VOOR het aanvangen van de training. Formatieve e-Learning evalueert de prestaties en vooruitgang van de werknemer TIJDENS het volgen van een online training. Deze vorm maakt onderdeel uit van het leerproces. Summatieve e-Learning toetst de kennis op het einde van het leerproces. Dit wordt gebruikt om te kijken of de leerdoelen werden behaald.
Norm-referenced e-Learning vergelijkt een individuele prestatie met een nationale of andere normgroep. Assessment e-Learning geeft je inzicht in de sterktes en de zwakheden van een team of doelgroep.

Ik schrijf me in op de maandelijkse e-Learning update

Wij zijn

Onyx

Online Training & e-Learning LMS & Leerplatformen Advies & Trajectbegeleiding

Voor ons staat Onyx gelijk aan expertise, creativiteit en begeleiding. Zij hebben ons e-Learning portaal opgestart. Ook in de toekomst werken we zonder twijfel weer met hen.

Onyx bleek een partner die geëngageerd meedacht, die zelf kort op de bal speelde en die flexibel wist om te gaan met ‘last-minute’ wijzigingen! Het was een prettige en professionele samenwerking die én door de contacten met de projectleider én door het gebruik van het Onyx-communicatieplatform vlot verliep!
Wij gaan voor de productie van een volgende e-learning opnieuw met Onyx in zee!

Onyx is  een open-minded bedrijf dat met de klant meedenkt.
Ze staan open voor opbouwende kritiek. Het is een fijne samenwerking die hopelijk nog lang standhoudt.

Onyx leverde e-Learning van topkwaliteit. Correcte, snelle en professionele begeleiding. Wij werken in de toekomst weer met hen!

Proactieve, uitdagende en commerciële drive zorgden voor het succes van het project. De communicatie was erg goed en deadlines werden gehaald. De teamleden waarmee wij werkten, waren stuk voor stuk echte professionals.

Nog voor er iets werd opgeleverd, wist ik al dat we goed gekozen hadden door met Onyx in zee te gaan. Het enthousiasme en de passie – zowel tijdens de eerste verkennende gesprekken als nadien in de ontwikkeling – weerspiegelen perfect hun kennis van zaken en gedrevenheid.

Tijdens het ontwerpen van een e-Learning hebben we gebruik gemaakt van de expertise van Onyx. Met Onyx is het fijn zaken doen omdat zij scherp de voortgang controleren en zich inleven in de klant. Zo hebben we uiteindelijk het eindproduct waar we erg blij mee zijn.

Het resultaat overstijgt onze verwachtingen. De grote hoeveelheid informatie werd omgezet in een mooi ogende virtuele training. Onze trainees hebben de boodschap voor de volle 100% begrepen. Het gebruik van het platform verloopt uitstekend, ook voor de administratieve kant.