De voordelen van online training op de werkvloer

De voordelen van online training

Je verhoogt de flexibiliteit

Online training biedt meer flexibiliteit dan klassieke bijscholing. Dit is een groot voordeel zowel voor de cursisten als voor de onderneming. E-Learners hebben altijd en overal toegang tot hun cursus. Op de werkvloer, thuis of op de baan, online en vaak ook offline.
Zo kan een verkoper nog vlug even de module ‘efficiënt onderhandelen’ doorlopen, zittend in de auto en wachtend op een nieuwe afspraak. Of de contractor volgt de veiligheidsregels van zijn opdrachtgever de avond voor hij aan zijn opdracht begint. Zo kan hij de volgende dag meteen aan de slag. Ook voor ondernemingen is de flexibiliteit van e-Learning interessant. Denk maar aan sectoren die te kampen hebben met veel personeelsverloop of werken met interim medewerkers. Voor de nieuwe kracht in de onderhoudsploeg van start gaat volgt hij de e-Learning en wordt op deze manier meteen inzetbaar.

online training flexibel

online training verhoogt de bertrokkenheid

Het zorgt voor betrokkenheid

Als de werkgever investeert in opleiding, cursus of bijscholing wil hij resultaat. Het opleiden met e-Learning houdt niet enkel rekening met ‘wat’ er geleerd wordt, maar ook met ‘hoe’. De leerstof en de vorm worden aangepast aan de doelgroep. Bovendien maakt e-Learning gebruik van technieken die inspelen op de motivatie van de e-Learners. Door het gebruik van grafische elementen en door het stimuleren van interactie wordt leren minder saai.

Online training is schaalbaar en blijvend

Op maat e-Learning is schaalbaar. De online training is aanpasbaar in capaciteit naargelang de werkomgeving en dit zonder opleidingsinspanning. Eén enkele module kan zowel gebruikt worden voor het trainen van een nieuwe werkkracht als voor het opleiden van een groep van 1000 mensen. Bovendien heeft e-Learning als voordeel dat je niet langer gebonden bent aan een plaats. Zo kan dezelfde online training gebruikt worden op meerdere locaties in verschillende vestigingen en zelfs in andere landen.

Online training is schaalbaar
online training vermindert leerweerstand

Online training vermindert de leerweerstand

De weerstand om zich bij te scholen, elke werkgever krijgt ermee af te rekenen. Dit verzet om te leren komt meestal voort uit onzekerheid of onwetendheid. ‘Ik ga dat niet kunnen’, ‘ik heb dat niet nodig’ of ‘ik heb toch altijd goed mijn job gedaan, waarom moet het nu anders?’ 2,6% van de bevolking kampt met faalangst en 21% voelt zich onzeker in groep. Ze doen er alles aan om opleiding of training te vermijden. Zijn ze toch van de partij dan durven ze zich niet te laten horen. Een e-Learning geeft hen de kans om te falen in een veilige omgeving en haalt zo de druk van de ketel. Dit type leerervaring elimineert de schaamte van falen voor een groep en verbetert de leerervaring.

Het zorgt voor uniforme overdracht

Door het gebruik van online training ben je niet langer afhankelijk van een opleider en van de kwaliteit van de training of bijscholing.  Als je investeert in kwaliteitsvolle e-Learning natuurlijk, want dat blijft de vereiste om de gewenste leerdoelen te behalen. Zo kan je je ervan verzekeren dat elke medewerker toegang heeft tot dezelfde informatie. Sommige van onze e-Learning modules worden vertaald in meer dan 30 talen. Het is een een heel efficiënte manier om medewerkers onder te dompelen in je bedrijfscultuur. Waar ook ter wereld ze zich bevinden.

Online training zorgt voor uniforme overdracht
Neem contact op

Voor ons staat Onyx gelijk aan expertise, creativiteit en begeleiding. Zij hebben ons e-Learning portaal opgestart. Ook in de toekomst werken we zonder twijfel weer met hen.

Onyx bleek een partner die geëngageerd meedacht, die zelf kort op de bal speelde en die flexibel wist om te gaan met ‘last-minute’ wijzigingen! Het was een prettige en professionele samenwerking die én door de contacten met de projectleider én door het gebruik van het Onyx-communicatieplatform vlot verliep!
Wij gaan voor de productie van een volgende e-learning opnieuw met Onyx in zee!

Onyx is  een open-minded bedrijf dat met de klant meedenkt.
Ze staan open voor opbouwende kritiek. Het is een fijne samenwerking die hopelijk nog lang standhoudt.

Onyx leverde e-Learning van topkwaliteit. Correcte, snelle en professionele begeleiding. Wij werken in de toekomst weer met hen!

Proactieve, uitdagende en commerciële drive zorgden voor het succes van het project. De communicatie was erg goed en deadlines werden gehaald. De teamleden waarmee wij werkten, waren stuk voor stuk echte professionals.

Nog voor er iets werd opgeleverd, wist ik al dat we goed gekozen hadden door met Onyx in zee te gaan. Het enthousiasme en de passie – zowel tijdens de eerste verkennende gesprekken als nadien in de ontwikkeling – weerspiegelen perfect hun kennis van zaken en gedrevenheid.

Tijdens het ontwerpen van een e-Learning hebben we gebruik gemaakt van de expertise van Onyx. Met Onyx is het fijn zaken doen omdat zij scherp de voortgang controleren en zich inleven in de klant. Zo hebben we uiteindelijk het eindproduct waar we erg blij mee zijn.

Het resultaat overstijgt onze verwachtingen. De grote hoeveelheid informatie werd omgezet in een mooi ogende virtuele training. Onze trainees hebben de boodschap voor de volle 100% begrepen. Het gebruik van het platform verloopt uitstekend, ook voor de administratieve kant.

McDonald’s en andere klanten aan het woord

Onyx e-Learning klanten

De voordelen van sales training via e-Learning

e-Learning voor sales training

Waarom je vergeet en hoe je je geheugen traint

Onyx traint je geheugen