HET INVOEREN VAN VEILIGHEIDSTRAININGEN ZORGT VOOR MOOIE RESULTATEN.
HET AANTAL WERKONGEVALLEN IS, OP 10 JAAR TIJD, MET DE HELFT GEDAALD.
TOCH LAAT DE EFFICIËNTIE NOG TE WENSEN OVER. DAAROM KIEZEN
BEDRIJVEN VOOR E-LEARNING ALS OPLEIDINGSVORM.

PROBLEMEN

Gebrek aan de juiste training
Veel bedrijven kiezen kant-en-klare trainingen. Ook al is de inhoud interessant, ze dekken niet de specifieke aandachtspunten eigen aan een sector.

Veiligheid voor iedereen
Werken met eigen personeel en met derden? Veilig werken doe je enkel als iedereen de veiligheidsregels kent en respecteert.

Opvolging
Door een handtekening van uw medewerker of contractor onder uw veiligheidsregels bent u ingedekt. Maar zekerheid dat ze écht de veiligheidsvoorschriften kennen heeft u niet.

Gebrek aan overzicht
Trainingen worden niet op een gecentraliseerde plaats bijgehouden en zijn moeilijk toegankelijk.

Herhaling
Enkel door herhaling wordt een juiste manier van handelen aangeleerd. Het herhalen van veiligheidsregels blijft het pijnpunt in veel bedrijven.

ONLINE VEILIGHEIDSMODULES

Waarom e-Learning?
Online opleiden of e-Learning wordt ingezet om werknemers en derden snel en doeltreffend uw veiligheidsregels aan te leren. Aangeboden in de vorm van een interactieve module, te volgen op computer, tablet of smartphone en met testmodules.[/vc_column_text]

LMS
Bij online opleiden worden vooraf opgestelde bedrijfsdoelstellingen bepaald. Bovendien heeft u, in uw LMS, tools om te meten of de gestelde goals werden gehaald.

Testmodules
Testmodules maken het mogelijk de resultaten van uw werknemers op te volgen. Zo ziet u of ze vorderingen maken. Voldoen ze niet aan de doelstellingen? Dan kunnen ze één of meerdere modules herhalen.